11 Ocak 2016 Pazartesi

FONA- Ateş Lordu'nun Uyanışı / ZEYNEP ÖZDAL






     "Aşk varlığını en çok yokluğunda hissettirir."





Herkese kucak dolusu sevgiler yine uzunca bir ara ilgilenemedim blogumla bu beni çok üzdü gerçekten yazmadığım zaman sanki hayatımda bir şeyler eksikmiş gibi geliyor umarım bu arayı uzatmalarım çok sık olmaz. Bu yazımda size FONA dan bahsedeceğim.Yazımın sonuna geldiğiniz de eminim ki neler hissettiğimi anlayacaksınız. Hadi önce kitabımızın tanıtım bültenine sonra yorumuma geçelim ;)




Yazar:Zeynep Özdal
Tür: Bilimkurgu -Fantazya
Yayıncı: Tulpar Yayınları


Sayfa: 512



Doğu sınırının çorak topraklarından sessiz bir rüzgâr yürüdü. Çıplak kayalıkları yalayıp, alçak ovalardan geçti. Köhne evlerin damlarından süzüldü ve Kara Orman'ın puslu havasına karıştı. Samorga, yüzüne çarpan rüzgârı hissettiğinde yerdeki kurumuş yapraklar çoktan hareketlenmişti. Yaşlı Akramar Ağacı'nın içindeki gizli yuvasından çıktı ve hışırtılar içinde yerde oluşan sembollere baktı. Eski lisanda yazılmış bu büyülü yazı günlerdir beklediği mesajı taşıyordu.

"Diyarlara haber sal… Toprak ve Ateş, Su'ya karışsın… Yüzyıllardır uykuda olan dostları uyandırsın… Alev miğferi kora dönüştüğünde, Kanlı ay yeniden yükseldiğinde kaybedilenler geri alınsın…" Samorga turuncu alev ışığı gibi parlayan bedeniyle yazının tam karşısında duruyordu. Okuduklarıyla yüzünde sinsi bir sırıtma belirdi ve bedenini saran siyah yılanlar neşeyle tıslayarak ona eşlik etti."Vakit geldi demek," diye mırıldandı
(Tanıtım Bülteninden)





Kitabın konusu şöyle ; Fona adında bir genç var Fesna adlı bir kasabada yaşıyor. Belirli aralıklarla rüyasına bir kız geliyor ve onu çağırıyor Fona bu rüyalara bir anlam vermeye çalışsa da tam olarak neler olduğunu anlayamıyor. En son rüyayı gördükten sonra o gün babasıyla aralarında oluşan bir kavga yüzünden Fona evi terk edip rüyaların da onu çağıran bu gizemli kızı bulmak için yola koyuluyor.İşte olaylar bundan sonra başlıyor Fona Kalinya'ya gelince kimliği hakkında ki gerçekleri öğrenecektir.Fona her ne kadar Kalinya'nın kurtarıcısı olarak görünse de laneti uyandıran da odur.
Spoi vermeden ancak bu kadar anlatabiliyorum artık devamını kitabı okuyunca öğreneceksiniz <3

Kitabı inanılmaz derecede çooook beğendim. Neden mi? Çünkü kişi ve yer isimleri çok orjinal ve kulağa çok hoş geliyor.Kitabın için de yerleri ve kişileri anlatan yazarımızın çizdiği resimler var bence çok iyi düşünülmüş ben çok beğendim onları da.Benim kitapla ilk karşılaşmam kitapların  tanıtım bültenlerini okurken olmuştu Fona'nın tanıtım bültenini okudum bitti bir daha başa dönüp tekrar okudum çok güzel bir anlatım vardı ortada bir kitabın sadece tanıtım bültenini okuduğunuzda bile bu kadar içine çekebiliyorsa kim bilir içindekiler ne duygular yaşatacaktır.Yazarımızın kalemi çok kuvvetli yazımı sade ve çekiciydi.Kitabı bir oturuşta bitirebilirsiniz çok sürükleyici bir o kadar da merak uyandırıcıydı.Kitap Tulpar yayıncılık tarafından basılmış kitap gerçekten çok kaliteliydi kapağı çok hoş sayfaları ise kalındı.Bence kitaplar aynen bu kalite deolmalı kitaplığımıza koyduğumuzda yıllar geçse de sağlamlığını yitirmemeli.

Yazarımız Zeynep Özdal'dan da bir bahsetmek istiyorum kendisi bir Fen Bilgisi Öğretmeni bir dönem öğretmenlik yapmış ama şuan Finans üzerine çalışmaktadır. 2015 yılın da FABİSAD(Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği) tarafından düzenlenen Gio Ödüllerin de Öykü Yarışması üçüncülük ödülünü almıştır.Bir Türk yazarın bu kadar güzel bir Fantastik roman yazmış olması beni çok mutlu etti çok gururlandırdı dilerim edebiyatımız da böyle nice yazarın kitabını görürüz.Fona'nın devamı gelecekmiş bu haberi duyunca çok sevindim umarım fazla bekletmez bizi yazarımız :) 

Bunu yazmasam içim de kalırdı :D Yazarımız ilgili biri okuyucuyla birebir iletişim sağlamayı seviyor okuyucusuna ticari anlam da değil okuyucu olduğu için değer veriyor eleştirilere açık sıcak kanlı biri ayrıca Zeynep Hanımın sağ yanağın da bir gamzesi var diğer gamzesine göre daha belirgin ve çok tatlı duruyor gülümsemek Zeynep Hanıma gerçekten çok yakışıyor ben kendisini ve kitabını  çok sevdim umarım siz de benim gibi sevenlerin den biri olursunuz ;) 


                                                           SIRA BİR KAÇ ALINTI DA ;)                                               




















1 yorum:

  1. kitabı okudum ama sonu benim için çok tatmin edici olmadı. fona'nın neprul'la beraber mutlu olmasını beklemiştim. evet o klasik mutlu sonlardan pek hoşlanmam ama neprul'un fona'nın elinden ölmesi canımı sıkmadı dersem de yalan olur. onların çocukları olacaktı ya :( kitapta en sevdiğim karakter neprul ile tanışıncaya kadar fona'ydı diyebilirim. ama fazla gel-git'li biri ;) genel olarak kurgusu beni oldukça etkiledi. okuduğum bir çok kitaba nazaran özgün bir doğası var. üstelik Zeynep abla Levi dili diye ortaya karışık çok güzel bir dil oluşturmuş. ne kadar araştırdıysam bir türlü asıl özünü bulamadım. bununla beraber benden 5 üzeri 4,5 aldı diye rahatlıkla söyleyebilirim :) :D dediğim gibi enprul fona'nın yanında kalmalıydı. umarım devam kitabı olur ve o kitapta neprul ile tekrar karşılaşırız. Ateş Lordu'nun Uyanışı'nda tam olarak öldü demiyor ama onun hissiyatını veriyor. yanılmış olmayı diliyorum.

    teşekkür ederim :)...

    YanıtlaSil

Sayfa Başına Dön