21 Şubat 2016 Pazar

DKBT : HER GÜN YENİDEN / ALICE LAPLANTE - KISA YORUM VE ALINTILAR









  Hatırlamak, Unutmak ve Yeniden Hatırlamak...






Hayatımızı sürekli her şeyi unutmak zorunda kalarak devam ettirmek ne kadar kötü  ne kadar karanlık bir yol gibi gelir insana değil mi? 
Sabah uyandığınızda nerede olduğunuzu yolda yürürken evin yolunu otururken etrafınızda ki insanları aynaya bakınca yüzünüzü ailenizi , bilgilerinizi ve nice şeyi unutmak ne kadar eziyet verici bir hal değil mi?
Eğer her sabah uyandığınızda nerede olduğunuzu biliyorsanız yolunuzu hiç kaybetmiyorsanız ilk okul arkadaşınızı bile hatırlayabiliyorsanız ne kadar büyük bir nimetin elinizde olduğunu düşünüp şükür etmek gerekir.
Kendinizden yukarıda olan insanlara bakıp ben neden bu durumdayım demek yerine kendinizden aşağıda olan insanlara bakıp Ya Rabbim Elhamdülillah bana bu kadar güzel bir hayat verdiğin için bana bu kadar mükemmel bir vücut verdiğin için beni ve tüm kainatı her gün türlü nimetlerinle rızıklandırdığın için aldığım nefes sayısınca şükürler olsun sana demeliyiz.
Dijital Kraliçeler Blog Tur olarak bu hafta sonlandırmış olduğumuz güzel bir kitabın kısa yorumuna ve alıntılarına değinip yazımı sonlandıracağım ;)




Yazar:ALICE LAPLANTE
Tür: Genel
                                               Yayıncı: FENİKS Yayınları                                                   Sayfa: 312





Hatırlamak, unutmak ve yeniden hatırlamak üzerine sarsıcı bir roman…
Geçmişinde başarılı bir cerrah olan ve iki yetişkin çocuğu olan Dr. Jennifer White, Alzehemeir hastalığına yakalanır. Bir taraftan bu hastalıkla mücadele ederken, diğer taraftan da parmakları kesilmiş bir halde ölü bulunan en yakın arkadaşının katil zanlısı olarak suçlanmaktadır.

Yalnızca hatırladığı zamanlarda kendisini temize çıkarmaya çalışmaktadır. Her Gün Yeniden, unutmak, hatırlamak, aile bağları, evlilik, arkadaşlık, annelik ve insan olmaya dair okurun hem yüreğine dokunacak hem de tüylerini ürpertecek bir hikâye… 
Eşsiz... Şiirsel ve sarsıcı.
- The New York Times Book Review
İlginç… Ustalık gerektiriyor… Eşsiz… Zorlayıcı… LaPlante unutmanın unutulmayacak bir portresini çizmiş. 
- The Washington Post Book World
Etkileyici… Zekice işlenmiş bir roman.
- Publishers Weekly
Ustaca ilerliyor… Hayal gücünün hayret verici bir oyunu.
- Chicago Tribune












Dr. Jennifer White başarılı bir cerrah iken hiç beklemediği bir hastalığa yakalanır o artık tüm anılarını geçmişini bu gününü her şeyini unutacak olan bir Alzheimer hastası olur bu durum onun için oldukça güç iken bir de en yakın arkadaşının öldürülmesiyle bu cinayet dosyasında ilk sırada ki şüpheli olur çünkü Amanda'yı en son görüp en son yanında olan kişidir.
Bakalım katil kim çıkacak gerçekten Amanda'nın katili Jennifer midir? Yoksa başka birisi midir?Bunu kitabı okuyunca öğreneceksiniz;)
Genel anlamda kitap güzeldi ancak bazı yerlerini okurken anlamadım bir kaç defa tekrar okumama rağmen yine de anlayamadığım yerler oldu bunun dışında yazım hatasına rastlayamadım kapak resmi olarak güzel bir çalışma yapılmış bence Feniks kitaba turumuza katkıda bulunduğu için çok teşekkür ederim kitap hakkında daha detaylı bir yorum için kitap dostunun güncesine yazar hakkında bilgi ve karakter analizleri için uyumsuz psikologun bloguna tıklayabilirsiniz ;)
Yeni bir tur da tekrar görüşmek üzere diyor ve alıntılarla yazıma son veriyorum ;)




                                           ALINTILAR




*Tüm bunlar hayatta kalmak için şart. Ben başka bir gezegenden gelen ziyaretçiyim ve buranın yerlileri dost canlısı değiller.



*James sinsi bir adam . Sırları var. Bazılarından haberim var, çoğundan yok. Bugün nerede? 



















Kitabı okuduysanız sizlerden de bir yorum alalım aynı zamanda önerilerinizede açığım ;)




1 yorum:

  1. Ne güzel bir yorum. Gerçekten de şükredecek onca şeyimiz olmasına rağmen, hep şikayet ederiz. Hep daha deriz, sahip olduklarımızı yetersiz buluruz. Oysa hiç emek sarf etmeden alıp verdiğimiz havanın ve sahip olduğumuz pek çok şey bizim için ne çok değerli. Sevgili Kitapzen bu kitabı listeme aldım. Emeğine sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil

Sayfa Başına Dön