13 Mart 2016 Pazar

DKBT : SALDIRI KİTABI KISA YORUM VE ALINTILAR








          

           Ya o intihar bombacısı karınızsa?



Bizi yaratan, yaşatan, rızkımızı veren Rabbimize binlerce kez Elhamdülillah.
Merhabalar bu defa bir değişiklik yapıp sözlerime bir şükür cümlesi ile başlamak istedim ;)
Bugün benim çok merak ettiğim okumak için çok sabırsızlandığım turunu yapmak nasip olan bir kitabın kısa yorumunu ve alıntıları paylaşacağım sizlerle.






Yazar: Yasmina KHADRA
   Tür: Savaş
                                                     Yayıncı: Destek Yayınları                                                   Sayfa: 240




  Ya o intihar bombacısı karınızsa?
  Tel Aviv'in insan kaynayan restoranlarından birinde bir kadın, hamile elbisesinin altına gizlediği bombayı patlatır. Arap asıllı İsrailli Doktor Emin gün boyunca bu korkunç saldırının sayısız kurbanını ameliyat eder ve geç bir vakitte bitkin bir halde evinin yolunu tutar. Ancak gece yarısı onu acilen hastaneye çağırarak saldırıda paramparça olan bir cesedin karısına ait olup olmadığını teşhis etmesini isterler. Emin korkunç bir gerçekle yüz yüze gelir: Karşısındaki beden on beş yıllık karısı Sihem'e aittir ve bundan daha acısı ise, eylemi gerçekleştirip onlarca insanın ölümüne neden olan intihar bombacısı da Sihem'dir... "Posta kutumda mektuplar vardı. Faturalar arasında küçük bir zarf dikkatimi çekti. Okumaya başladım:  'Mutluluk paylaşılmadıkça neye yarar Emin aşkım? Senin sevinçlerinin olmadığı yerde benim sevinçlerim sönüyordu. Sen çocuklarımız olsun istiyordun, bense onları hak etmek. Vatanı olmayan hiçbir çocuk güvende değildir... Bana darılma. Sihem.' "
Şimdiye dek 40 dile çevrilip milyonlarca satış rakamına ulaşan, Hollywood tarafından 2012 yılında sinemaya aktarılan hikâyesiyle taraflı tarafsız tüm eleştirmenlerden tam not alan ve bu başarısı "Côté Femme", "Booksellers" ve "Le Figaro Magazine" ödülleri ile taçlandırılmış olan Yasmina Khadra'nın "yürekli" romanı Saldırı'yı bir solukta okuyacaksınız...





Kısaca kitabın konusuna değinelim; Emin çok başarılı bir cerrahtır.Arap asıllı ve müslüman olan Emin ve Eşi Sihem israil vatandaşıdırlar. Oldukça mutlu bir hayat sürerken beklenmedik bir olay hayatlarını alt üst eder.Sihem canlı bomba olup kendini bir restaurantta patlatmıştır. 15 yıllık eşinin böyle bir şey yapmış olmasına inanamayan Emin olayı araştırmak için köklerinin olduğu bölgeye gider her şeyi tek tek araştırır. Kitabın konusu kısaca böyleydi. Şimdi yorumuma geçelim;)
Kitabı çook beğendim bu kadar merak etmeme okumak için sabırsızlanmama fazlasıyla değdiğini düşünüyorum. Okurken bilmediğim yada sadece ismini coğrafya dersinde gördüğümüz kadarını bildiğim o topraklar hakkında bilgi sahibi oldum içim acıdı çok üzüldüm. Dünya mükemmel bir şekilde yaratılıp bize sunuldu onu yaşanmaz hale getiren insanoğluydu. Birlikte mutlu bir şekilde yaşamak varken daha fazlasını isteyerek huzuru, düzeni bozan yine insanoğlu oldu :(
Filmini hiç beğenmedim hiçbir duygu yansıtılmamıştı olaylar iyi derecede aktarılmamıştı daha iyisi yapılabilirdi bence bu yüzden beğenmedim malesef.
Bir başka turda görüşmek üzere Dijital Kraliçeler Blog Tur olarak herkese mutlu günler dileriz ;)



                                          

SIRA ALINTILARDA ;)



* Burada kalmanın bir anlamı yok. Ölürler yalnızca ölüdür bir bakıma cezalarını çekmişlerdir. Yaşayanlara gelince onlar sadece henüz vakitleri gelmemiş hayaletlerdir.
  

* Denize bakan, dünya dertlerine sırtını döner. Bir yerde, kendine başka bir yaşama sebebi bulur. 
 

* Başkalarının mutluluğu için birilerini feda etmek niye? Hep iyi ve yurekli insanlar, deliklerine gizlenenlerin selameti için hayatlarını feda etmeyi tercih ediyorlar. O halde neden adil olmayanların yaşamasını sağlamak için adil olanların fedakârlığı önde gelsin?" 

* Her şeyini alabilirler, malını, mülkünü, en güzel yıllarını,tüm sevinçlerini ve tüm değerlerini, son gömleğine kadar her şeyini alabilirler.
Ancak elinden alınan dünyayı yeniden keşfetmek için hayallerin daima sende kalacaktır.


* Erkek adam ağlamaz diyen , insan olmanın ne ifade ettiğini bilmiyor demektir" demişti. "Utanacak bir şey yok, ağla oğlum. Gözyaşları sahip olabileceğimiz en asil şeydir .




1 yorum:

  1. Alıntılar çok güzel hani cuk oturmuş derler ya aynen oyle

    YanıtlaSil

Sayfa Başına Dön