19 Ekim 2015 Pazartesi

AŞK BAŞKA EVDE / SİNAN AKYÜZ





bir kitapzenin dünyasıbir kitapzenin dünyası





Aşk'ın tanımı tam olarak nedir? Aşk insana herşeyden vazgeçtim dedirtecek kadar baskın bir duygu kavramı mıdır? Herkes farklı bir cevap sunar bu sorulara kimisi için AŞK herşeyden önemliyken , kimisi için pek değersiz bir duygudur. Benim cevabım ise; ''AŞKIN ADI OĞLUM İSE HERŞEYDEN VAZGEÇMEYE HAZIRIM'' ♡ Konu aşk olunca bu defa giriş kısmını biraz farklı yazayım dedim :) Ne yapıyoruz her zaman olduğu gibi önce kitabımızın tanıtım bültenini okuyup öyle yorumuma geçiyoruz.


bir kitapzenin dünyası aşk başka evde sinan akyüz kitap yorumu



 Kitap Adı: AŞK  BAŞKA EVDE


Yazar: Sinan AKYÜZ

Tür: Aşk

Yayıncı: Alfa Yayınları
Sayfa: 366





    Aşk ecel gibidir, geldi mi kaçamazsın… “… Herkes annesinin, babasının biricik kızıdır. Hiç kimse bir gün metres olabileceğini aklına dahi getirmez. Kader mi bu hale getirir, aptallık mı, yoksa aşk mı bilinmez ama metres olmak büyük bir yüktür, taşınması güç bir etikettir. Mutluluktan çok acıdır. Bir kadın bunu ancak metres olduğunda anlar…” Genç ve güzel Eylül bir gün aşkı bulduğunda bunun hayatının en büyük sınavı olacağını hiç düşünmemişti. Saruhan, aşkın peşinden giderken yeniden hayallerini bulduğunu ve yeniden kendi olduğunu fark ettiğinde bir seçim yapmak zorunda olacağını hiç tahmin edememişti. Bir fotoğrafla tüm mutluluğu elinden alınan Asuman ise aşkı nerede bıraktığını hiç bilememişti: “Herkesin başına gelebileceğini ama benim başıma böyle bir şeyin gelmeyeceğini düşünmüştüm. Meğerse ne kadar aptal bir düşünceymiş bu.” “Metres yuva yıkan mıdır, yoksa yuvayı ayakta tutan mı?” sorusuna cevap arayan Sinan Akyüz, yine gerçek bir hikâyeden yola çıkarak bizi; aşkı, evliliği ve ilişkileri sorgulamaya çağırıyor. İncir Kuşları, Piruze-Şam’da Bir Türk Gelin gibi çok okunan kitapların yazarı Sinan Akyüz’ün kaleminden aşk ve aşkı arayanlar üzerine sarsıcı bir roman: Aşk Başka Evde... 





                                         KİTAP HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİM




Kitabın geneline şöyle bir baktığımızda * Eylül, Sevil ve Fadiş adında üç çok iyi arkadaş var kitabımızda çok yakın olduklarını düşünseler de birbirleriyle paylaşmadıkları sırları vardır. Fadiş'in ölümcül bir hastalığı vardır Eylül ise zamanla düşeceği bir aşkın içinde kıvranıp duracaktır. Olaylar daha çok Eylül üzerine kuruludur. Ana karakterimiz Eylül diyebiliriz evli bir erkeğe aşık olmanın verdiği acıyla savaşırken acaba aşkı için metres lafına kulak tıkayıp sevdiği adamın kollarında bulduğu huzurumu seçecekti?  Yoksa gerçeklerle yüzleşip herşeyi bir tarafa bırakıp gidecekmiydi? Bu soruların hepsinin yanıtı kitabımızda daha fazla bahsedersem spoilere girecek ;)

Sinan Akyüz çok değerli yazarlarımızdan biri yazdığı aşk romanları ile herkesin beğenisini toplayan yazarımız; üzerinde çok konuşulacak bu eserde metres konusuna farklı bir açıdan değinmistir. Yazarımızın kalemi oldukça güzel kitap sürükleyici ve karmaşık olmayan sade , güzel bir uslupla yazılmıştır. Kitapta ara ara şiirlere de yer vererek güzel bir renk katılmıştır.



KİTAPTAN ALINTILAR




Çok iyi biliyorum
Seninle biz olmanın imkanı yok
Yine çok iyi biliyorum
Sensiz ben olmanında anlamı yok..
 Aşk Başka Evde.  Sinan Akyüz



------------


Alıp seni oturttum içime.
Hem de baş köşesine
Ama ne fayda
Hayatım bir yerde 
İçim başka bir yerde..

-----------------

 ''Evet sevgili gece dostları!..Bu gece de mükemmel bir canlı radyo yayınıyla sizlerle birlikte olacağım. Şimdi genç bir dinliyecim soruyor : ''Kadınlar neden Kaynanalarını sevmiyor?''
Bu soruya ilginç cevabı olan bizi arasın lütfen.''
Kürşat koltuğuna yaslandı,Sunny'ye baıkp güldüğü bir sırada telefonun kırmızı ışığı yanıp sönmeye başladı.
''Buyurun efendim.'' diye açtı telefonu.
Arayan bir kadındı.
''Bence,'' dedi gülerek.''kaynanalar cadı olduğu için sevilmiyor.''
Kürşat bir kahkaha atıp, ''Teşekkür ederim,'' dedi.
''Hattımızda başka bir dinleyimiz var,buyurun.''
''Bence de,''dedi adam ''iki kadın bir adamı paylaşamadıkları için çekişip duruyor.''
''Nasıl yani?''
''Bir oğlanı doğuran ana ile o oğlanı kendine aşık edip baştan çıkaran bir kadının savaşıdır bu durum...'''







NOT: Yorumlarınızı esirgemez kısa özde olsa yorum bırakırsanız çok mutlu olurum bıraktığınız yorumlar size her ay yapılacak olan hediye çekilişinde +++  haklar sağlayacaktır

6 yorum:

  1. kitaba bayıldım hemen alacağım. ellerinize sağlık. ben de bloğuma beklerim rnkync.blogspot.com.tr ...başarılar...sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuzla renk kattınız bloguma teşükkür ederim <3 blogunuzun takipçilerinden biri olarak paylaşımlarınızı büyük bir keyifle okuyurum ;)

      Sil
  2. ümit dağcının gölge kitabı için yarışmaya katıldım

    YanıtlaSil

Sayfa Başına Dön