19 Ekim 2015 Pazartesi

BÖĞÜRTLEN KIŞI / SARAH JIO




bir kitapzenin dünyası




Güzel bir pazar akşamından herkese kucak dolusu sevgiler...

Umarım güzel bir haftasonu geçirmişsinizdir.Bu akşam sizleri güzel bir kitapla başbaşa bırakacağım dilerseniz önce kitabın tanıtım bültenine değinip öyle kitap hakkındaki düşüncelerime geçelim.

bir kitapzenin dünyası böğürtlen kışı sarah jio kitap yorumu

Kitap Adı: BÖĞÜRTLEN KIŞI

Yazar: Sarah JIO

Tür: Romantik, Aşk
Yayıncı: Arkadya Yayınları
Çevirmen: Duygu PARSADAN
Sayfa: 360



   Kalbinizin derinliklerine işlenen acıyı, tek kelimeyle nasıl dile getirirsiniz?



   “Canım Daniel’ım,


  Kaybolduğun gün dünyam sona erdi, canım oğlum. Seni her kim alıp götürdüyse, seninle birlikte kalbimi, hayatımı da çaldı. Ben senin gülümsediğini görmek, kahkahalarını duymak, mutluluğunu paylaşmak için yaşıyordum…”

  Vera Ray 1933 yılının o karlı mayıs akşamında üç yaşındaki oğlu Daniel’ı son kez öptüğünü bilmiyordur. Her ne kadar oğlunu yalnız bırakma düşüncesinden nefret etse de hayatlarını devam ettirmek için çalışmak zorundadır. Tek avuntusu, gün ağardığında küçücük oğluna sarılacak olmasıdır. Ancak Vera geri döndüğünde karşılaştığı manzara, Daniel’ın boş yatağıdır. Bir de karlar içine gömülmüş olan oyuncak ayısı…

  Seksen sene sonra Seattle yine mayıs ayında karlar altındadır. Köklü bir gazetede muhabir olan Claire Aldridge, bu doğaüstü olayı haber yapacaktır. Araştırmalarına devam eden Claire, küçük çocuğun bu zamana kadar sonuçlanmamış kaçırılma davasıyla karşılaşır. Evlat kaybetmenin ne demek olduğunu çok iyi bilen Claire, bu olayı çözmeye karar verir. Ancak çözdüğü her düğümün, onu Vera’yla olan bağlantısına yaklaştırdığından habersizdir…

  Böğürtlen Kışı aşkı, umudu ve umutsuzluğu derinden anlatan muhteşem bir kitap. Bu öyküyü yüreklerinizden kolay kolay silip atamayacaksınız.
 



YORUMUMA GELİNCE : 


Hikayemiz iki zamanı kapsıyor; biri 1933 yılında Vera Ray'ın basına gelen talihsiz olaylar diğeri ise 2013 yılında gazeteci olan Claire Aldridg'ın Böğürtlen Kışı ile ilgili bir haber yapmasını istemeleriyle devam ediyor 1933 yılında ki olaya yani Vera Ray'ın basına gelen talihsiz olaylara birazcik değinecek olursak şöyle; Mayıs ayında şiddetli bir kar fırtınası yaşanır bu olayda vera iş çıkışı evine döndüğünde oğlu Daniel'in evde olmadığını ve karların arasında Daniel'in çok sevdiği oyuncak ayısını görür ve Daniel'in kaçırıldığını anlar olaylar bu yönde devam edecektir.


2013 yılında ki olaylara biraz değinmek gerekirse ise şöyle diyebiliriz; bir gazete de muhabir olan Claire Aldridg mayıs ortasında yağan karın yani Böğürtlen Kışı adı verilen bu olayı araştırması istenir Claire bu olayı araştırırken Vera'nın hikayesine rastlayacaktır.




Ben okurken çok duygulanıp ağlamıştım bir anne olarak veranin yaşadığı acıyı düşününce baya bir ağlamışlığım var yazarımızın uslubu, kalemi gayet güzel konu oldukça akıcıydı.Ben beğendim yazarın kitapları arasında okuduğum ilk kitabıydı iger kitapları hakkında ki yorumlarımı sizinle yine güzel blogumuzda paylacağım.





NOT: Yorumlarınızı esirgemez kısa özde olsa yorum bırakırsanız çok mutlu olurum bıraktığınız yorumlar size her ay yapılacak olan hediye çekilişinde +++  haklar sağlayacaktır

5 yorum:

  1. Sarah jıo benimde en sevdiğim yazardır bütün kitaplarını okudum herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuzla renk kattınız bloguma teşükkür ederim <3

      Sil
  2. sarah jıo'nun çoğu kitabını okudum bunuda çok merak ediyorum. iyi bir yazar bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuzla renk kattınız bloguma teşükkür ederim <3

      Sil
  3. Yazarın henüz hiç kitabını okuma fırsatım olmadı ama en kısa zamanda Böğürtlen Kışı ile bir açılış yapmayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil

Sayfa Başına Dön