24 Ekim 2015 Cumartesi

KIZIL TEPE / JAMIE MCGUIRE






Âşık Olduğunuz Kişiyi Hayatta Kalmak İçin Öldürmek Zorunda Olduğunuzu Bilseniz Ne Yapardınız? 




Yağmurlu bir Cumartesi gününden herkese MERHABALAR

Yaklaşık 3-4 gündür yağmurlu havaların bize göz kırptığı soğuğuyla içimizi ürpertirken varlığı ile bu ürpertiyi sıcaklığa çeviren yağmurlu hava bütünlemesini yaşayanlardanım. Yağmur bereket demektir. Yağmur romantizm demektir. Yağmur aşk , özlem demektir. Yağmur müzik , kitap , kahve üçlemesine en çok yakışandır.

Kitabımızın konusu bir bilim adamının ölüleri diriltmek istemesiyle yaptığı deneylerle başlıyor bu deneyler başarısızlıkla sonuçlanırken dünyada birden bir salgın haberleri yayılmaya başlıyor bu virüsün bulaştığı insanlar önce ölüp sonrada zombileşip insan yemeye başlıyorlar olaylarımız böyle başlamış bulunuyor. Bende şuan bu üçlemeyi yaşarken küçük bir mola verip size okuduğum bir romana dair yorumlarımı aktaracağım
Evet önce tanıtım bülteni sonra yorumum :D
bir kitapzenin dünyası kızıl tepe kitabı yorumu






Sayfa Sayısı: 376

Baskı Yılı: 2015
Yayınevi: Yabancı 

Orijinal Adı: Red Hill
Goodreads Puanı: 3.93 / 5



Tatlı Bela ve Ayaklı Bela'nın yazarı, New York Times Bestseller listesinde bir numaraya adını yazdırabilmiş Jamie McGuire'in merakla beklenen son kitabı Kızıl Tepe, heyecanı ve sürükleyiciliği başarıyla harmanlanmış bir kıyamet sonrası öyküsü.
İki kızını yalnız başına yetiştirmek için çabalayan Scarlet; evli olsa da âşık olmanın ne demek olduğunu unutmuş, tek yaşama nedeni küçük kızı olan Nathan ve tek derdi kız kardeşi ve erkek arkadaşlarıyla yapacakları hafta sonu kaçamağı olan üniversiteli bir genç kız olan Miranda… Dünyayı etkisi altına alan bir salgın patlak verdiğinde bu üç kişinin hayatı beklemedikleri şekilde kesişir ve artık tek amaçları vardır: Bu yeni ve acımasız dünyada hayatta kalabilmek.

 "Sürükleyici bir kıyamet sonrası hikâyesi… McGuire etkileyici detaylar ve güçlü karakterlerle başarısını bu türde de kanıtlıyor." 

- Booklist-
"Ürkütücü, sürükleyici ve son derece gerilimli." 
-Closer Magazine-
(Tanıtım Bülteninden)



Kitap tek bir ağızdan anlatılmak yerine üç kişinin anlatımıyla tamamlanmış bence çokta güzel olmuş. Olayların anlatıcıları aynı zamanda baş karakterler. Bi değinelim kimlermiş bi bakalım ;)
Scarlet iki çocuk annesi bir hastahane de röntgen teknisyeni 30 lu yaşlarda kocasından ayrılmış bir kadındır. Bu zorlu süreçte kızlarını bulmak ve korumak için herşeyi yapacaktır.
Miranda ise 18 yaşında zengin ama boşanmış bir ailenin çocuğudur aynı zamanda Kızıl Tepe adlı yer Miranda'nın doktor olan babasına aittir. Kitapta sadece zombileri değil bunun yanı sıra aile kavramını ve bunca olayın içinde gelişen bir aşkı da konu ediyor benim kitapta beğendiğim diğer karakterler ise Skeeter ve Cooper

Nathan 7 yaşlarında bir kızı olan bir elektrik şirketinde memurluk yapan zor bir hayat geçiren oldukça berbat bir evliliği olan 30 lu yaşlarda bir erkektir.

Başlarda olaylar yavaş olduğu için kitaptan uzaklaşmayı düşünebilirsiniz AMA YAPMAYIN HAYIRR çünkü olaylar bir anda o kadar heyecanlı bir hal alıyor ki kitabı elinizden bıraktığınız da kitabin bitmiş olduğunu göreceksiniz kitabın tek eksi yönü sona doğru olayların hızlı bir şekilde anlatılmış olmasıydı bence biraz daha uzun tutup son olayları olduğu gibi daha çok yer vererek yazmalıydı.

Kitabı okumadan önce unutup tanıtım bültenine bakmadan okuduğum için kitabın zombi konulu olduğunu bilmediğimi belirtmek istiyorum :) :) ben bir cinayet seri katil psikopat beklerken zombilerle karşılaştım pişman mıyım? okuduğuma Hayır asla iyi ki okumuşum dediğim kitaplardan biri oldu yazarımızın bir çok kitabı mevcut ama hiçbiri konu bakımından kızıl tepe ile alakalı değil diğer kitaplara daha çok aşk konusu hakim. Yazarın kalemini beğendim kitabı okuduğum içinde mutluyum çok sevdim kitabı sonu çok şaşırtıcıydı duygu yoğunluğu yüksek bir kitap olmuş sizde bu tarz kitapları seviyorsanız gönül rahatlığı ile alıp okuyabilirsiniz ;)





ALINTILAR

 Duvardan birkaç resmi indirip elimdeki teneke kutuyu salladım. İşaret parmağımı spreyin düğmesine bastırınca bir tıslama sesi geldi, kolumu sessiz veda müziğimle uyumlu bir şekilde sallayarak duvara büyük, siyah, hemen göze çarpan harflerle yazdım.KIZIL TEPEBEKLEYECEĞİM  ANNENİZ

 Bir zombi filmi izlemek bir şeydir, pencerenin dışında seni yemek için bekleşen zombileri izlemek ise bambaşka bir şeydi. Filmlerde bundan bahsetmiyorlardı. Yani... belki bahsediyorlardı, ama her anın ne kadar da korkutucu olduğunu hissettirmeyi tam anlamıyla başaramıyorlardı.-Nathan
"Daha önce, hiç tanımadığım birinin yanında olduğum için kendimi bu kadar huzurlu hissettiğim olmamıştı. Zombi filmlerinden öğrenmediğimiz şeylerden birisi de buydu."
"Onun başka birisinin daha anılarında yaşadığını bilmek iyi bir his veriyor.




2 yorum:

  1. Çok güzel bir yorum olmuş tebrik ederim. =) Kitabı çok merak ettim. Anlatımını çok beğendim. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim umarım beğendiğiniz çizgiden devam ederim <3

      Sil

Sayfa Başına Dön