13 Kasım 2015 Cuma

OYUNBOZAN / HARLAN COBEN






Güzel bol bereketli bir cuma gününden herkese merhabalar.Umarım cuma günümüzü hakkıyla yaşamak nasip olur.Bugün polisiye denilince akla gelen isimlerden biri olan HARLAN COBEN'in OYUNBOZAN adlı kitabına değineceğiz ;)


                                                                Yazar: HARLAN COBEN
                                                                        Tür: Polisiye
                                                              Yayıncı: Martı Yayınları                                                                                                                         Sayfa: 427



Spor menajeri Myron Bolitar kariyerini zirvesindeydi. Acemi oyun kurucu ve Myron'ın değerli müvekkili Christian Steele de öyle. Ama Christian, polis de dâhil olmak üzere herkesin öldüğünü sandığı eski kız arkadaşından bir telefon alınca işler çığırından çıktı. Bir ailenin dramını, bir kadının sırlarını ve bir adamın yalanlarını ortaya çıkarmak üzere kolları sıvayan Myron, imaj ve yeteneğin insanı zengin ettiği ama gerçeğin insanları ölüme bile götürebildiği, bu sektörün karanlık tarafında buluvermişti kendini. 

Zeka ve gizemin kol kola girdiği bu romanlarıyla Edgar Ödülü'ne layık görülen Harlan Coben kalemiyle, gerilim romanlarının en şaşırtıcı ve en karmaşık karakterine, Myron Bolitar'e can vermiş. Bu kitabı okurken çabuk öfkelenen ama özünde yufka yürekli bir spor menajerinin her sayfada sizi içine çeken ve ön görülmesi imkânsız sahne şovuna tanık olacaksınız. 

"Coben hedefi on ikiden vuruyor! Ustaca örülmüş karakterle ve büyük bir gözlem gücünün eseri olan ayrıntılar."
Publishers Weekly


"Oyun Bozan tam bir meydan okuma, başından sonuna kadar keyifli bir yolculuk ve son derece sürpriz bir son!"
Maggie Griffin


"Çılgınca bir eğlence...Mizah duygusu yüksek ve perspektif sahibi yazarı övmemek mümkün değil. Zekice gözlemler, unutulmaz çizgilerle ölümsüzleşmiş karakterler ve sürprizlerle dolu bir kurgu."
The Atlanta Journal and Constitution

"Cesur, akıllı ve kurnaz karakterlerine bayılan hayranları Edgar ödüllü yazar Harlan Coben'ın son romanına bayılacaklar..."
The Midwest Book Review

"Baş döndürücü bir aksiyon. Sürükleyici diyaloglar. Olağanüstü düğümlerle birbirine bağlanan bu kitabı bir solukta okuyacaksınız."
Toronto Star

"Akıcı bir öykü, zekice diyaloglar. Sürprizlerle dolu asla tahmin edemeyeceğiniz bir son. Harlan Coben gerilim romanlarına yepyeni ve heyecan dolu bir soluk getiriyor."
The Armchair Detective

"Coben'in karakterleri kelimelerle hayat buluyor. Böyle bir başarı ancak gerçek bir yazım yeteneğiyle mümkün olabilir."
The Sprinfield Leader



Kitabın konusu ise şöyle ; Myron Bolitar spor dünyasında menajerlik yapan biridir.Ortağı Win ile spor dünyasında ki kirli pazarlıklarla mücadele edip bu işleri araştırırken menajerliğini üstlendiği sporculardan biri olan Christian Steele den bir telefon alır.Christian'ın öldüğü sanılan kız arkadaşının resmi Christian'a gönderilen zarftan çıkan dergi de çıplak resimlerinin olduğunu görür ve cevapsız telefonlar almaya başlar.Bu konuda Myron dan yardım ister yakın zaman da yapılacak bir anlaşması bulunan Christian'ın anlaşmasına zarar gelmesin diye Myron bu isteği kabul edip olayların arkasına düşer.Kitap her ne kadar polisiye gerilim tarzın da olsa da çok büyük beklentilere girilmeden okunması gerek çünkü çok heyecnlı veya gerilim dolu değil çerez tadın da bir kitap.Kitapta en sevdiğim bölümler Myron ve Win arasında geçen diyaloğlar ve espirilerdi. Boş zamanınızda okunabilecek bir kitap.



3 yorum:

Sayfa Başına Dön