29 Kasım 2015 Pazar

ŞEYTAN YEMİNİ / CHRİSTOPHE GRANGE






                                                        İYİLİK Mİ? KÖTÜLÜK MÜ?



Bir pazar gününe daha merhaba dedik bir gün dahagörmemizi nefes almamızı sağlayan bize bu şansı snan yüce Rabbime binlerce kez şükürler olsun.Bugün meşhur yazar GRANGE'nin ŞEYTAN YEMİNİ adlı kitabından bahsedeceğim.




Yazar: CHRİSTOPHE GRANGE
   Tür: POLİSİYE
                                                     Yayıncı: Doğan Yayınları                                                           Sayfa: 520


Birbirinin benzeri cinayetler işlenmektedir. Bu cinayetlerin ortak noktaları, katillerivin öldükten sonra hayata döndürülmüş ve uzun süre komada kalmış insanlar olmasıdır. Öldürülen kişiler de, onların komaya girmesine sebep olan kişilerdir. Bir tür intikam cinayetleridir bunlar. Ancak bu kişiler gerçekten katil midir? Yoksa sadece verilen emirleri uygulayan birer piyon mudurlar? Avrupa'nın birbirinden uzak kentlerinde işlenen bu cinayetler nasıl bu denli benzerlik içermektedir? Yoksa katil tek bir kişi midir? Kendini şeytanın yerine koyan, kendini şeytan sanan biri. Belki de şeytan gerçekten yeryüzüne inmiştir.


Mathieu Durey ve Luc Soubeyras çocukluk arkadaşıdırlar.Yetimhanede büyümüş ve dini eğitim görmüşlerdir.Birer rahip olacakken polisliği seçerler.Birgün Mathieu , Luc'un vücuduna ağırlıklar bağlayıp göle atlayarak intihar ettiğini duyar ve hemen hastahaneye koşar Luc ölmemiştir ama komaya girmiştir.Mathieu ,Luc'un intihar ettiğine inanmayıp işi araştırmaya başlayacaktır. Araştırma için sürekli bir seyehat halinde olup sizi bir çok yere götürecek. Bu araştırma sonucu Mathiieu , Luc'un bir çok farklı yönünü öğrenir aslında Luc hiçte onun tanıdığı gibi biri değildir.Bol miktarda dini öğeler var. Sadece dini öğeler değil tıbbi olaylar, satanizm , metafizik , farmakolojik, arkadaşlık , şeytan ,iyilik, kötülük daha bir sürü kavram işleniyor kitapta. KÖTÜLÜĞÜN KAYNAĞI üçlemesinin ikinci kitabı olan ŞEYTAN YEMİNİ (bu arada üçlemenin ilk kitabı siyah kan) kurgu bakımından güzel olsa da uzun ve karmaşık betimlemeleriyle okurken sıkılmaya neden olabiliyor bu kadar iyi bir yazarın bu tarz hatalar yapması ilginç geldi bana polisiye gerilim seviyorsanız sıkılmam okurum diyorsanız bir bakmanızda fayda var ;)


1 yorum:

  1. Bu tarz kitapları okumam genelde aylar alır. Hatta sıkılıp başka bir kitap okuyup sonra tekrar okumaya başlarım. Polisiye kitaplarını severim ama anlatım şeklide sıkmasa daha iyi olur tabi :-)

    YanıtlaSil

Sayfa Başına Dön