11 Ocak 2016 Pazartesi

BEYAZ EL / TURGAY ADLIM



   

              KORKU HEP PUSUDA BEKLER




Bu güzel pazartesi gününe bir yorum daha gireyim dedim. Bu defa Turgay beyin BEYAZ EL adlı kitabından bahsedeceğim.Önce kitabın tanıtım bültenine oradan da yorum kısmına geçelim ;)





Yazar: Turgay Adlım
   Tür: Genel Roman
                                                     Yayıncı: Truva Yayınları                                                           Sayfa: 328


Kendini asilzade olarak tanımlayanlar varoluş imparatorluklarını kurarken sokaklardaki öder bedelini. Başı mağrur dik olanların sırları gizlidir sidik kokulu çıkmaz sokaklarda. Aşağılanmanın horlanmanın kol gezdiği yetimhane gerçeğinden çıkıverir bir asilzade ile çingene aşkı... Ve çatırdatır kana bulanmış saltanat imparatorluğunu... "Bu kitap bileğinin gücünden başka hiç bir otoriteye baş eğmeyen insanlara adanmıştır.”




Kitabın konusu ; 17 yaşında gencecik bir çocuk düşünün ve hayatın ona yaşatacak zorlu mücadelesini...
Çok sevdiği dostu yetiştirme yurdun da bir görevli tarafından öldürülünce görevliyi öldürüp yurttan kaçar artık tek başınadır. Hayat en acımasız haliyle saldıracaktır ona bu mücadelenin galibi olamazsa bu kirli çukurda yok olup gidecektir.
Beyaz El yaşanmış bir olaydan esinlenerek kurgulanmıştır. Sadece bir hayatı değil dönemin siyasi sorunlarına kirli pazarlıklara ve bir çok iç acıtan olaya değinmiş yazar.
Yazarımızın kalemi güçlü yazım dili sadeydi gayet güzel bir kitap Türk Filmi tadındaydı.Bazı yerlerde dizgi hatası vardı onun dışında göze batacak bir şey göremedim. Yazarımızın kalemine sağlık ;)

 ALINTI 
 “ Bu milletin kavgadan öte barışa ihtiyacı var bu da keskinliklerimizi törpülemekle mümkün olacaktır. Hepimiz bu kadar siyasallaşmamalıyız belki de… İnsanı sadece insan gibi değerlendirmeliyiz, sevmeliyiz sadece… Kalplerimizde ki kini, öfkeyi, adaveti, ötekileştirmeyi birbirimize karşı olan o kötü düşünceleri, kötü niyetleri atmalıyız. Kalplerimizi ortak bir sevgide birleştirmemiz lazım. Kalpler bir atınca, birlikte hareket eder. Bir millet, bir toplum birlikte hareket edemiyorsa, o toplumun, o milletin akıbeti perişanlıktır. Sevmeli, tek çözüm, tek anahtar bu… Sevince her şey değişecektir. Bu cinnetten kurtulmanın en kestirme yoludur bu.”



 Kitabı okuduysanızsizlerden de bir yorum alalım aynı zamanda önerilerinizede açığım ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfa Başına Dön