14 Ocak 2016 Perşembe

DKBT : EBENİN DANTELLİ DONU KİTABI - KISA YORUM VE ALINTILAR











Bu yazım da Ebenin Dantelli Donu adlı kitabı yorumlayacağım.Çok uzun bir yorum olmayacak uzun ve detaylı bir yorum istiyorsanız Kraliçelerimiz den biri olan Kitap Dostunun Güncesine tıktık. Ben Psikolog Kraliçenin yorumunu da merak ediyorum derseniz o zaman da Uyumsuz Psikologun Bloguna tıktık :)) Lafı fazla uzatmadan önce kitabın tanıtım bültenine oradan da yorumuma en son ise alıntılara geçeceğiz ;)




Yazar: N.Linda Fraim
 Tür: Anlatı

                                                     Yayıncı: DestekYayınları                                                   Sayfa: 192




Sevgili dostum Linda Fraim, yazın hayatına adım attığı bu ilk eserinde, aslında Türkiye’de kadın olmak, aile kurmak, toplumsal ilişkileri saygılı bir şekilde yürütmek, insanlar arasında kontrollü bir mesafe koruyabilmek gibi temel insani gereksinimler ekseninde şekillenen kendi deneyimleri ışığında bizi geçmiş yaşantılarımızı sorgulamaya yöneltiyor. Kitabın ilk taslağını bitirdiğimde yüzümde kocaman bir tebessüm, ruhumda ise büyük bir güç hissetmiştim. Demek ki gelenekselleşmiş, o yüzden de sorgulanmayan, ancak bizim toplumda insan ilişkilerini adeta kangrenleştirmiş vıcık vıcık tavırlar, düzeysizlikler sadece benim gözüme batmıyormuş; yalnız değilmişim diye düşünmüştüm. Kitap sadece oğullarıyla göbek bağını koparma gücü bulamayan annelerle ilgili değil; aynı zamanda bu toplumda güçlü bir kadın birey olarak var olabilme gayretindeki insanların önüne dikilen engeller, kadının toplumdaki konumuna dair önyargılar ve kendini gerçekleştirme çabasındaki kadınların hemcinsleri tarafından yadırganmasını da içeriyor. Hele ki bu hisleri, kadına karşı şiddet ve kadın sorunları üzerinde ciddi bir akademik derinliği olan ve beni sürekli, hiç yorulmadan, sıkılmadan dinleyen, yön çizen, güç veren bir dosttan işitmek, paha biçilmezdi.
Menekşe Tokay - Gazeteci
Her neredeyseniz sıkı tutunun! Sağlam güleceksiniz... Kendinizi son derece trajik bir şekilde kaybedebilirsiniz de, satır aralarında kahkahalar eşliğinde bulabilirsiniz de... Çok başarılı!
Nagehan Karaman - Yazar
Çok etkili ve sürükleyici bir kitap. Yazarın usta kaleminden anlatılan ve kültürler arası yaşanan geleneksel bir çatışmanın sonuçlarını mizahi bir şekilde aktaran bu hikâyede birçok insan derinden etkilenecek, kendi yaşantılarından bir parça bulacaktır. Heyecanla ve kahkahalar atarak okuduğum ve bitirmeden bırakmak istemediğim keyifli bir kitap!
Derya Çobanoğlu - Klinik Psikolog, Yazar
Biraz keyifli, biraz eleştirel, biraz da kendince. Sevgili arkadaşım Linda Fraim’in kaleminden, tam da kendinden bekleneceği gibi kahramanlarıyla, olaylarıyla, sevimli, samimi, ilişkiler aynası bir kitap olmuş.
Şükrü Kara - İletişim Uzmanı








Kitap hakkındaki görüşlerime değinecek olursak Sevgili Linda hanım kitabı kendi hayat  hikayesinden esinlenerek az da kurgu katarak yazmış kendisi aynı zamanda Klinik Sağlık Psikoloğu ve Evlilik ve Aile Terapisti. Kitapta ele alınan konular güzeldi yer yer gülüp yer yer sinir oluyorsunuz biraz toplum sorunlarına değinilmiş biraz çoğu gelinin kabusu olan kaynana konusuna değinilmiş ne yazık ki bende de aynı kaynana sorunu var neyse...
Kitap bence kısa yada uzun değil dozundaydı yazım yanlışı çok fazla vardı. Yorumuma burada son veriyor ve hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum Dijital Kraliçeler Blog Tur olarak bir turumuzun daha sonuna geldik.Yayında ve yapımda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz :D Bir sonraki blog tur da görüşmek üzere ;)





























Kitabı okuduysanız sizlerden de bir yorum alalım aynı zamanda önerilerinizede açığım ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfa Başına Dön